Belastingaangifte

Belastingaangifte

Veel gepensioneerden waren misschien verrast, soms bezorgd, omdat ze hun fiscale pensioenfiche niet ontvangen hebben. In deze vreemde tijden van gezondheidscrisis kon de Federale Pensioendienst ze niet allemaal per post versturen. Alle gegevens werden echter wel naar de FOD Financiën gestuurd om de belastingaangiftes op te stellen. Er zijn dus geen problemen voor diegenen die de module van Tax-on-web gebruiken of die een vereenvoudigde aangifte ontvangen. Het is ook mogelijk om de gegevens online te controleren via mypension.be.

Voor degenen die geen toegang hebben tot internet en die gewoon zijn een papieren aangifte in te dienen, nog even geduld, die zal hun later deze maand toegezonden worden. Mocht dit uitblijven dan kunnen ze een duplicaat aanvragen via het speciale gratis pensioennummer 1765. Gelieve uw Nationaal Nummer bij de hand te houden.

Zoals elk jaar biedt Fediplus haar leden ondersteuning bij belastingaangifte. Ondanks de huidige omstandigheden blijven we dit aanmoedigen. Wij nemen alle voorzorgsmaatregelen in onze kantoren die hierop conform zijn aangepast. Eén enkele afspraak per keer met één enkele Fediplus-medewerker. Voor meer informatie en/of het maken van een afspraak kunt u contact met ons opnemen via telefoon (02/514.14.44) of per mail info@Fediplus.be