Burn-out voorkomen : de initiatieven van Maggie De Block

Burn-out voorkomen : de initiatieven van Maggie De Block

Op 17 januari kondigde Maggie de Block de implementatie aan van drie initiatieven om burn-out op de werkplek te voorkomen. We verwelkomen het feit dat dit fenomeen van burn-out door de minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid eindelijk in de schijnwerpers komt. Fediplus heeft van zijn kant dit essentiële thema voor de sector human resources opgenomen in dit opleidingsprogramma.
Wij nodigen u uit om ons programma te raadplegen door de volgende link te volgen: https://www.fediplus.be/ondernemingen/du-stress-au-travail-au-burn-out-comment-lutter/?lang=nl

De drie overheidsnitiatieven bestaan uit :
• Opzetten van een op maat gemaakte ondersteuningsroute in de ziekenhuis- en banksector voor mensen met een hoog risico op burn-out of die de eerste tekenen hiervan vertonen.
• Twaalf pilootprojecten om hulpmiddelen op punt te stellen, die werkgevers, overheden, zorgverleners en individuen kunnen gebruiken om burn-out te voorkomen.
• Een campagne, vergezeld van een website die nuttige informatie over burn-out verzamelt, bedoeld om mensen zo snel mogelijk te helpen signalen te herkennen.