De schatten van Mariemont (20.05.2016)

De schatten van Mariemont (20.05.2016)

Het eerste deel van deze uitstap vindt plaats in Mariemont zelf. We worden ondergedompeld in dit domein met een prestigieus verleden door de verhalen van een gepassioneerde gids, en keren terug tot in de Gallo-Romeinse tijd. Dit is evenzeer een museum met een weelderig park met zeldzame geurende planten en oude bomen. De collecties kunnen concurreren met de meest prestigieuze musea in de wereld! Het park dankt zijn oorsprong aan Nicolas Warocqué, oprichter van een bekende dynastie van industriëlen en één van de voornaamste aandeelhouder van “La Sociète Minière du Parc de Mariemont, opgericht in 1802 voor mijnbouw.

We beginnen de dag met een rondleiding door het park. Geklasseerd als uitzonderlijke site, wordt deze aangeprezen in de vzw. “ Parcs et Jardins Exceptionnels de Wallonie”, één van de mooiste van België, volledig afgesloten met een oppervlakte van ongeveer 45Ha.

De lunch zal bestaan uit een gehaktbrood à la St. Feuillien, vergezeld van zijn seizoensgebonden groentjes met een gratin dauphinois als hoofdschotel een Tompoes geparfumeerd met Grisette als dessert, opgediend in de brasserie “La terasse de Mariemont”. Een biertje van Saint Feuillien en een koffie ronden deze lunch af.

Personen die een vegetarische maaltijd of een lunch op basis van vis wensen kunnen dit aanvragen minstens 2 weken voor de afreis.

Het museum is onze eindbestemming voor een bezoek aan de « schatten van Mariemont », met een bezoek door de verschillende secties (Egypte, Griekenland, Rome, China, Romeinse Gallië).

De gids zal het verhaal rond Mariemont uit de doeken doen door oa. enkele porceleinen stukken van Doornik aan ons te onthullen.

Praktische informatie:

          Daar we stipt om 09h00 vertrekken, vragen wij met aandrang om reeds om 08h45 aanwezig te zijn.

Om vlotter uit Brussel te kunnen vertrekken, spreken we af op de parking van Brico-Plan-it in Anderlecht (Metro Ceria, uitgang Steenweg op Bergen)

          Deelname in de kosten bedraagt 45€ en omvat de reis in Autobus heen/terug, de 2 geleide bezoeken (omvattende de lunch met dessert, bier en koffie)