Van stress op het werk naar een burn-out… Hoe zich wapenen?

Presteren, concurrentie en hyperconnectie onderwerpen werknemers uit zowel publieke als private sector aan een hels tempo. Als gevolg hiervan worden werkgevers steeds vaker geconfronteerd met het risico van burn-out van hun werknemers. Dalende prestaties, verhoogd ziekteverzuim, verzoek om eerder met pensioen te gaan … Het is de inzet die daalt waardoor de productiviteit verlaagt.

Problemen met betrekking tot werkstress zijn verantwoordelijk voor meer dan een derde van de ziektedagen en kosten de werkgever meer dan € 3.750 per werknemer die lijdt aan verschillende stress gerelateerde problemen en tot  € 20.000 per geval van burn-out (Bron: Securex)

De nieuwe wetgeving inzake psychosociale risico’s op het werk vereist dat werkgevers actie ondernemen in het geval van psychologische schade met betrekking tot het werk, zoals stress of burn-out. Het fenomeen stress op het werk mag niet onbekend blijven bij een afdeling personeelszaken waarvan de rol cruciaal is. Wat moet de rol van HRM zijn voor werknemers die lijden onder een burn-out? Wat zijn de consequenties voor de organisatie en de werknemer? Wat zijn de oorzaken van burn-out? Hoe de werknemers identificeren die het meest waarschijnlijk een burn-out zullen ontwikkelen? Welke maatregelen kan men voorstellen?

Data en Locaties

Gent (Lovendegem) 9920
bij Open Mind 
Bredestraat 11-13

Dinsdag 22 oktober 2019

Vilvoorde (1800)
Officenter Brussel
Luchthavenlaan 27

Donderdag 24 oktober 2019

Formules seminarie voor uw onderneming

Open seminaries over de thema’s eindeloopbaan en pensioen

Informatiesessie voor alle medewerkers van de onderneming

Sessies op maat van het bedrijf