donderdag 21 februari 2019 om 10u30.
Achter de coulissen van de Ommegang te Brussel

Beschrijving

 

De dag begint in de werkplaats van de Tanneurs (Leerlooiers), wel bekend om zijn lokale markt. Wat minder geweten is, is dat deze werkplaats tijdens de laatste eeuw het Merchie-Pède-wijnpaleis en textielwinkels huisvestten. Onze gids, Florence, zal ons vertellen hoe twee familiebedrijven tot een bekend internationaal bedrijf zijn uitgegroeid.
De inwendige mens wordt versterkt in de Kantine van de Tanneurs voor een 100% eerlijke lunch. U heeft de keuze tussen soep en salade vergezeld van brood, een vegetarische maaltijd of het gerecht van de dag.
Broeken, jurken, gewaden … allemaal in de handen van de naaisters van het huis. Reuzen, vlaggen, wapens, … intelligent opgeslagen in de magazijnen van de Royal Society of Ommegang. Duik in het jaar 1549 met je gekostumeerde gids en ontdek hoe het spektakel wordt opgebouwd. Wij nodigen u uit om de taferelen van de Ommegang te ontdekken in de drukte van het etablissement.

Practische informatie

10u30 –12u00 – Bezoek aan het atelier des Tanneurs
12u15 – lunch in de kantine
14u00 – Bezoek aan de opslagplaatsen van de Ommegang
16u00 – Einde

Deelname in de onkosten: 20€ omvattende de 2 geleide bezoeken.
Het middagmaal is niet inbegrepen. Iedereen kan naar keuze zijn eigen maaltijd bestellen. De dagschotel kost 8€ maar er zijn eveneens andere suggesties.

Hoe er geraken:
Tram: 3 – 4 – 51 – Lemonnier) – 81 (Zuidstation)
Métro: 6 (Zuidstation)
Bus: 49 – 50 – 78 (Zuidstation)