Doe ook mee

visite d'une éolienne
IMG_1060

Beschrijving

Het jaar 2017, in enkele beelden samengevat, nog een reden om volgend jaar deel te nemen !
Op 26 januari, bezoek aan Train World, veel meer dan zomaar een museum, Train World zet de trein in de kijker.  Het bezoek liep samen met de tijdelijke tentoonstelling over Kuifje, zodat er hier en daar enkele leuke verwijzingen waren naar de stripverhalen.
Op 17 februari, Frietjes bij Lutosa, Bush bij Dubuisson,  Ondernemingen die georiënteerd zijn naar duurzame ontwikkeling, met de nodige uitleg rond recyclage van afval en de oorsprong van onze frietjes.
Op 14 maart, in de voetsporen van een onbereikbare ster, onder begeleiding van Paquita, onze praatgrage Brusselse gids, werd een parcours uitgestippeld in het hart van Brussel, ter nagedachtenis van Jacques Brel.
Op 21 april, windmolens in Estinnes, meer dan enkel wind. Dit bezoek aan het krachtigste windmolenpark in Europa is het praktische vervolg op een uiteenzetting gegeven door Dhr. Thoumsin in november 2016.
Op 12 mei, de Brusselse kroegen vertellen.  Een bezoek door Brussel langs oude, folkloristische, ongewone, luxueuze of gewoon populaire cafeetjes.
Op 9 juni, Villeneuwe d’Ascq, geleid bezoek door het natuurgebied Asnapio en het Lam (Het museum voor Moderne kunst).  Stad geboren uit de fusie in 1970 van de drie steden Annappes, Ascq en Fiers, richt Villeneuve zich nu vooral op milieuproblematiek en technologische innovatie.
Op 20 juni bezochten we het Computer Museum in Namen.  Het eerste museum van rond informatica in België, pas geopend in oktober 2016, vertelt oa. de ongelofelijke evolutie van rekenmachientjes naar smartphones.
Op 12 oktober, Lezing gegeven door Delphine Fransen, nutritioniste, over de micro organismen.  Dank zij een workshop werd de wereld van bacteriën verder ontrafeld.
Op 20 oktober, dag van de smaken.  Het verhaal van Saffraan in een regio die onwaarschijnlijk lijkt, door twee enthousiastelingen die dit kruid verder regionaal willen ontwikkelen.  Gevolgd door een tweede bezoek aan een wijngaard van 10 hectaren in Namen.
Afspraak op 18 januari 2018 bij de tentoonstelling van Robert Doisneau !

Inschrijven