Donderdag 18 mei om 14u00
Geheugen workshop : uw neuronen!

v1a2_crane

Beschrijving

Belangrijke functie, het geheugen en het hart van al onze beslommeringen (of zorgen) van de senioren.
De ene verliest systematisch zijn sleutels, de andere herinnert zich de naam van zijn buurman niet meer; Help! Mijn geheugen laat mij in de steek.
Alzheimer is niet meer veraf! …Geen paniek

Het primaire doel van deze workshop is om de deelnemers gerust te stellen, dit door het verschaffen van uitleg van de mechanismes van dit complexe instrument dat al eens een steek laat vallen.
Men kan parallellen optekenen tussen de normale veroudering en de evolutie van het geheugen, of eerder geheugens.

Het geheel van fysieke en intellectuele capaciteiten worden meestal vertraagd door de leeftijd: 60, 70, 80 jaar of ouder, hoe trager dat u stapt, verminderde reflexen, men krijgt minder snel toegang tot de informaties en dat is niet pathologisch.
Hetzelfde met het geheugen. De functies zijn intact: men kan altijd nieuwe dingen aanleren en ze onthouden, maar het leren zal wel iets langer duren. Herinneringen en algemene kennis zijn er nog steeds, maar soms heb je nood aan wat extra tijd om er te geraken.

Door middel van enkele oefeningen en simulaties, zal Valérie Renard die het atelier begeleidt, deelnemers de kans geven zich zaken te herontdekken die men vergeten was.
Praktische info

14u00: aanvang van de workshop (2u00) in onze burelen, Belliardstraat 20 te 1040 Brussel
We sluiten af met een hapje (koffie en gebak)
Deelname in de onkosten: 10€ (omvattende de workshop en de versnaperingen)

Inschrijven