Op dinsdag 20 juni 2017
Computer Museum in Namen

musee computer 2

Beschrijving

Dit eerste computer Museum in België is geopend sinds oktober 2016.  Het vertelt een ongelooflijke odyssee gaande van rekenmachines tot de smartphone. Er zijn 4 particuliere collecties van pioniers in de informatica die hier tentoongesteld worden met de steun van de Koning Boudewijn Stichting, die instaat voor het behoud ervan.
Meer dan 250 machines of onderdelen zijn tentoongesteld op 500m2. Ze vertegenwoordigen de belangrijkste tradities van de geschiedenis van de computer (Bull, Unisys, IBM en enkele microcomputers)
Onder leiding van Dhr. Natan, voorzitter van het museum en Vicevoorzitter van Fediplus, duiken we samen de wondere wereld van deze machines in voor de komende 2 uren.
Het bezoek wordt afgesloten bij “Café des Arts”
Praktische info
9u07: Vertrek met de trein vanuit Brussel Centraal, we spreken af aan de lokettenzaal om 9u00, maar dit is niet verplicht.
Toegang
• Met de wagen : volg NAMUR-EXPO – vervolgen op de Sergent Vrithofflaan – neem rechts de Henri Blèsstraat – steek de spoorweg over aan het HEPN – draai naar links, – verder op de Henri Blèsstraat tot aan het Computer Museum.  Er is een gratis parking voor 20 plaatsen.

• Met de trein  of met de bus : Het Computer Museum is ± 1.800m. vanuit het station van Namen – neem bus 27 Salzinnes (Balances) – Champion – Vedrin “richting Salzinnes – stap af aan de halte “Marinusstraat ISAN – neem de brug die over de spoorweg gaat – Het Computer Museum is rechtover de brug.
Of
• Neem de Park en Ride tot aan Namur Expo en dan 10 minuten te voet door de Sergent Vrithofflaan, daarna de Henri Blèsstraat – steek de spoorweg over – ga naar links naar het ISAN – het Computer Museum is op het einde van de Henri Blèsstraat.
11u00: Geleid bezoek met een demonstratie van enkele machines door de verzamelaars
13u15: Lunch pauze bij “Café des Arts”  (menu 2 gangen)
15u45: Terug naar Brussel met de trein
Deelname in de onkosten:  40€ omvattende de toegang tot het museum, het geleid bezoek en de lunch.

Inschrijven