vrijdag 1 juni 2018
Informatiecentrum over het beheer van radioactief afval in België,

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
280px-Postelabdijkerk
0026319-560_420

Beschrijving

Informatiecentrum over het beheer van radioactief afval in België, op vrijdag 1 juni 2018. Vertrek om 08u30 naar Dessel (in de Kempen).

Wil je eens een kijkje nemen achter de muren van een opslagplaats voor radioactief afval? Of misschien in de nevelkamer een onzichtbare straal zichtbaar maken? Je kunt het beleven tijdens een bezoek aan Isotopolis, hét informatiecentrum over radioactieve afvalstoffen van NIRAS in de Kempense gemeente Dessel. Uniek in België!
Isotopolis werpt een verhelderend licht op de complexe materies van ‘radioactiviteit’ en het ‘beheer van radioactief afval’. Het informatiecentrum geeft glasheldere informatie op maat van iedereen die belangstelling heeft voor radioactieve afvalstoffen. Isotopolis is tegelijkertijd wetenschappelijk sterk onderbouwd, bijzonder leerrijk en visueel attractief.
Het middagmaal wordt genuttigd in de Abdij van Postel.

Vanuit de toekomst keren we terug naar het verleden door binnen te stappen in de Abdij van Postel in Mol.

Deze Prémontrés-abdij (Nabij de stad Laon in Noord-Frankrijk) werd in de 12e eeuw gesticht door de monniken van Floreffe. De 18e -eeuwse gebouwen worden geflankeerd door een beiaardtoren in renaissance stijl. Wat de romaanse kerk betreft, deze werd aangepast in de 17e eeuw. Traditioneel brouwt de Abdij van Postel abdijbier. Dit wordt niet meer ter plaatse in Postel gebrouwen maar in de brouwerij ”De Smet” in Opwijk waar eveneens Affligem gebrouwen wordt. De abdij produceert eveneens kaas, de Postel, de Abdij van Postel en d’Oude Postel. Sinds 1994 exploiteren de monniken eveneens een botanische tuin met medicinale planten.

Praktische info
Deelname in de onkosten: 55€
(omvattend de reis per autocar met Capital Cars H/T, de toegang en geleide bezoeken, het twee-gangen middagmaal en degustaties in de Abdij.
Vertrek: aan de Arcaden niveau Auto World museum van het Jubelpark te Brussel, Metro station Merode
ISOTOPOLIS – GRAVENSTRAAT 73 2480 DESSEL
Terug naar Brussel : 17u00

Inschrijven