vrijdag 14 juni vanaf 08u45 uur, Chimay, zijn stad, zijn kasteel en de Chimay Experience,

Beschrijving

Een evenement in twee luiken, het begint met 1000 jaar geschiedenis van het kasteel via een interactieve rondleiding. Je ontmoet de aanwezigen uit het heden en verleden en wordt meegesleept door de audiovisuele uitzending in de setting van het kasteeltheater.

Het was in de herberg Poteaupré dat we worden verwelkomd voor een lokale maaltijd, de Vitoulet Poteaupré (klein gebraad van ingekapseld vleesbrood gevuld met Chimay kaasschotel en een sabayon op basis van koude Chimay blauw als dessert om uw vingers af te likken.

Met de tablet in de hand nodigt de Chimay Experience u uit om een kijkje te nemen in het hart van de interactieve tentoonstelling om de geheimen van de productie van trappistenproducten in Chimay te ontdekken. We zetten het bezoek verder met een mooie wandeling door de tuinen naar de abdij van Notre Dame de Scourmont.
Het beste voor het laatste, deze dag eindigt in de Auberge om te genieten van een heerlijke Chimay. (hoe kan het anders)

Praktische informatie

Afspraak: 8u15 op de esplanade van het Jubelpark, vertrek is voorzien om 8u30.
10u00 – Aankomst in het Kasteel van Chimay, 14 rue du Château te 6460 Chimay
10u30 -12u00: Bezoek aan het Kasteel
12u30 – Lunch: in de herberg Poteaupré
14u30 – Interactief bezoek aan de Chimay Expérience
17h00 – Huiswaarts

Deelname in de onkosten: 65€ (omvattende de busreis H/T – ingang en bezoek Kasteel – 2 gangenmenu – ingang en bezoek Chimay Expérience )