Vrijdag 21 april
Het Windmolen park van Estinnes

Au délices d'antan

Beschrijving

Voor diegene die hebben deelgenomen aan onze conferentie met Dhr. Thoumsin op 4 november, zal dit bezoek de uiteenzetting concretiseren. Voor de anderen zal het de ontdekking zijn van de toekomst van de energie van morgen.  Hernieuwbare energiebronnen zijn nu een onderdeel geworden van ons landschap en ontwikkelen zich met grote snelheid. Ze stoten geen broeikasgassen uit en zijn onuitputbaar omdat ze energie uit  zand, wind, water, vuur, aarde of organisch materiaal halen.
Dit is het hoogste en krachtigste windpark in Europa, met de grootste windmolens op aarde. De 11 turbines van het windmolenpark van Estinnes prikkelen onze nieuwsgierigheid omwille van zijn typologie, maar toont ons aan dat een geavanceerde technologie  perfect in staat is om vreedzaam te leven met de omwonenden. (De bedenker van het project is WindVision)
Een gids van WindVision zal al uw vragen kunnen beantwoorden en zal u de geheimen uit de doeken doen van deze grappige turbines.  U zal eveneens de binnenkant van een turbine kunnen bezoeken.
De lunch zullen we nemen bij “Aux Délices d’Antan” met een 3 gangenmenu.
Als u dan nog houdt van antiek en antiquiteiten of een zwak heeft voor mythische voorwerpen afkomstig van de zolder, dan kan uw geluk niet meer op met de permanente rommelmarkt op de eerste verdieping van de taverne.
Praktische info  
-09u00 Vertrek met autobus van aan de Arcades in het Jubelpark, niveau Auto World, naar Estinnes, met een ophaling op de parking van Pizza Hut te Wavre
-Aaankomst rue de Mons in Estinnes
10u30 : bezoek aan het windmolenpark en een turbine
13u00 : middagmaal (menu 3 gangen)
15u00 : vrij bezoek aan de zolder met brocante
16u30 : terugkeer naar Brussel

Deelname in de onkosten : 50€ omvattende de busreis H/T, het geleid bezoek in het park, de 3 gangenmenu.

Inschrijven