Wie zijn we ?

Fediplus verdedigt de rechten van gepensioneerden sinds 1982. Onze acties hebben niet alleen betrekking op gepensioneerden, maar zeker ook op actieve werknemers.

team handshakeEllipseBanner Mask
41

Jaar ervaring

Onze expertise wordt voor jouw belangen ingezet.

1751

Tevreden klanten

Wij zetten onze klanten op de eerste plaats.

5

Gedreven medewerkers

We streven naar een perfectionistische dienstverlening.

over ons

Verdediging van uw belangen

Er is inderdaad een rechtstreeks verband tussen werk en pensioen. Het recht op het pensioen wordt verworven door de prestaties die tijdens de loopbaan worden verricht.
Daarnaast is ons pensioenstelsel, gebaseerd op het principe van repartitie, gebaseerd op bijdragen die worden geheven over de salarissen van de actieve werknemers.

Ons sociale zekerheid stelsel, waar pensioenen deel van uitmaken, is dus gebaseerd op een principe van intergenerationele solidariteit.
De context van demografische veroudering, die we vandaag kennen, zal een impact hebben op de financiering van pensioenen in de toekomst.
De pensioenuitgaven stijgen van jaar tot jaar.

Onze missie

Respect voor 5 principes:

  • Behoud van verworven rechten
  • Geen kostenbesparingen ten alle prijs.
  • Verzekering en solidariteit.
  • Gepensioneerden raadplegen
  • Versterken van de 1ste pensioenpijler

about-us-img-1about-us-img-2

Diensten voor particulieren

Fediplus informeert, adviseert en ondersteunt individuen bij het beheer van hun loopbaan (deeltijds, tijdskrediet, vervroegde pensionering, vervroegde pensionering, enz.) voor de drie regimes (werknemer, ambtenaar, zelfstandige), inclusief gemengde carrières.

Fediplus helpt individuen bij het samenstellen van hun pensioendossier, begeleidt hen bij het bepalen van het beste moment om met pensioen te gaan, evalueert hun toekomstige pensioen en adviseert hen met het oog op het maximaliseren van hun rechten.

Fediplus zorgt ook voor de bescherming en verdediging van de belangen van huidige en toekomstige gepensioneerden en vertegenwoordigt hen bij de overheid.

Diensten voor ondernemingen

Of het nu een internationaal bedrijf, een KMO of een organisatie uit de publieke sector betreft, fediplus biedt een compleet aanbod van adviesdiensten op het gebied van loopbaan- en pensioenbeheer.

Onze specialisten bieden:

  • seminaries over de verschillende pensioenpijlers en specifieke mechanismen (vervroegde pensionering, tijdskrediet, lange carrières, zwaarte, enz.)
  • het onderzoeken van de meest geschikte oplossingen afhankelijk van de situatie
  • eindeloopbaanadvies
  • een pensioenbeoordeling, alle plannen samen, met verificatie van de rechten
  • individuele pensioengesprekken